USA i spidsen for kamp mod korruption og bestikkelse

USA er klart det land i verden, som i 2017 havde det største antal sager med efterforskning af korruption og bestikkelse. USA har næsten lige så mange efterforskningssager om bestikkelse af udenlandske offentlige ansatte som alle europæiske lande tilsammen. Det viser en ny rapport fra den internationale antikorruptions-organisation TRACE.

Den nye rapport afdækker den globale håndhævelse af bestikkelse af udenlandske offentligt ansatte. Rapporten viser, at USA med 114 sager er det land, der i 2017 havde gang i det markant største antal efterforskningssager i sager om korruption og bestikkelse. USA tager fortsat førertrøjen, selvom rapporten viser, at antallet af efterforskninger i 2017 i USA er faldet relativt markant.

Europa har ligeledes en række efterforskningssager – samlet er 118 sager registeret i hele Europa. Heraf er Storbritannien det land, der har flest, med 37, fulgt af Tyskland med 17, Schweiz med 10 og Sverige med 9 sager. Danmark havde i 2017 gang i 3 efterforskninger på dette område. Antallet af rejste sager uden for USA er steget lidt i 2017, viser rapporten.

Når det kommer til gennemførte sager, hvor der er rejst tiltale vedrørende bestikkelse af udenlandske offentligt ansatte, har USA igennem årene 1977 til 2017 rejst i alt 236 sager. Antallet af rejste sager var særligt højt i 2016 – og har i 2017 stabiliseret sig på nogenlunde samme niveau som i 2015. Baggrunden herfor kan være mange, men muligvis har myndighederne – og måske også virksomhederne – ønsket at få afgjort sagerne under Obama- og ikke Trump-administrationen.

Når det gælder sager, hvor der er rejst tiltale, så halter Europa og resten af verden langt bagefter USA. Storbritannien har som det næstmest aktive land fra 1977 til 2017 rejst 34 sager, Holland har rejst 13 sager, mens Danmark ifølge opgørelsen en smule overraskende ligger placeret som nummer fire med 12 rejste sager.

Rapporten afdækker også hvilke industrier eller erhverv, der har oplevet den mest omfattende efterforskning af påstået bestikkelse af udenlandske eller indenlandske offentligt ansatte.

Udvindingsindustrien er udgangspunktet for langt den største del af efterforskningen, fulgt af bygge og entrepriseindustrien og transport- og kommunikationsindustrien samt luftfarts-, forsvars- og sikkerhedsindustrien.

I modsætning til dette har det for USA’s vedkommende i 2017 særligt været den finansielle sektor, som har givet anledning til efterforskning. Samlet for hele periode fra 1977 til 2017 er det særligt udvindingsindustrien, produktions- og tjenesteudbyder-industrien, der har givet anledning til egentlig rejsning af sager.

Overordnet viser rapporten, at der over hele verden helt generelt er en øget opmærksomhed på sager om korruption og bestikkelse. Denne udvikling er i tråd med den øgede intensitet af regulering på området.

3 responses to “USA i spidsen for kamp mod korruption og bestikkelse

 1. Hvornår mon tager erhvervsminister Brian Mikkelsen sig sammen som øverste ansvarlige for Finanstilsynet og begynder at rejse kriminelle sigtelser vedr. den ekstreme kursmanipulation især foretaget af de såkaldte anonyme internationale storbanker, under fællesbetegnelsen – ANON – der har undermineret al tillid hos investorerne til Nasdaq-børsmarkedet. De har depoter indbyrdes hos hinanden samt hos danske storbanker og foretager dagligt kursmanipulerende interne handler imellem styrede depoter hos hinanden. – Denne manipulation er erkendt af bankspecialister, der indrømmer at de via de algoritmestyrede robothandler kan styre kursen fuldstændigt efter behag. – Men det er kriminelt !
  Siden omkring 2010 har den såkaldte algoritmestyrede robothandel muliggjort en ekstrem kursmanipulation, der i dag hærger markedet og efterlader alm. investorer helt prisgivet disse manipulatorer, uden den fjerneste reaktion fra Erhvervsministeren eller Finanstilsynet. – En ufattelig finansskandale, langt den største i børsens historie, men selvfølgelig uden indsigelse fra finansindustrien og bankerne, for de tjener styrtende på bedraget af de alm. investorer.

 2. Herover beskrives i artiklen de amerikanske bestræbelser på at bekæmpe korruption og svindel i USA. – Men hvad med at vore danske aviser og medier beskæftiger sig med at bekæmpe svindel og bedragerierne på børsmarkedet, – for det foregår i dag så åbenlyst og antager et så uhyggeligt enormt omfang, man aldrig nogensinde kunne blot drømme om tidligere. Svindelen og bedragerierne fra storbankerne side af den jævne men livsvigtige investor, skyldes næsten alene den algoritmestyrede robothandel der totalt dominerer al børshandel i dag og med specialsyede algoritmer specielt med det ene formål at manipulere aktiekurserne – og gør det med `bragende succes´, som gør at markedet i dag er ufattelig kriminelt.

  Men uden Erhvervsministeriet (Brian Mikkelsen) og Finanstilsynets indgriben – hvilken kæmpeskandale ! der nu har stået på omtrent siden 2010 og vokset sig større og større og i dag er formidabelt stor.

  For anstændighedens skyld, for bankmoralens skyld – og for at sikre samfundet og dets livsvigtige investorer bestående af ganske alm. danskere, håber jeg inderligt at vore medier herunder Berlinske og Børsen vil medvirke til at fokusere på den vanvittige kurs-manipulative robothandel, der dominerer markedet med langt den største omsætning, der ikke har det mindste at gøre med de normale handler mellem køber og sælger, men er rent fiktive manipulative robothandler mellem bankernes depoter hos hinanden. Denne interne algoritmestyrede og ofte koordinerede robothandel mellem bankernes depoter, har alene til formål at manipulere kurserne. DET VÉD ENHVER MED INDSIGT I BØRSMARKEDET – DET VÉD ENHVER IAGTTAGER AF AL AKTIEHANDEL – Uhyggeligt at se Finanstilsynet og Erhvervsministeriet med Brian Mikkelsen i spidsen, lader som om alt er i skønneste orden. DET ER DET IKKE !- Hoved-markedet dvs. både C20 og Midcap domineres næsten totalt af interne ikke-reelle transaktioner mellem de anonyme bankers interne depoter og ofte mellem dem og danske bankers depoter. Blot tag danske Genmab som eksempel. Ud af 20 gennemsnitlige daglige handler, er de 19 mellem ANON-depoter, de er rent fiktive – uden reelt indhold, og har kun til formål at styre manipulere/kursen. Alle de 19 handler er derfor fiktive og alle 19 er kriminelle transaktioner.
  Hvor skammelig og skændigt at mediernes såkaldte finansanalytikere ikke VIL – eller – TØR – røre ved dette dybt kriminelle og sprængfarlige minefelt, som bankerne tjener milliarder på – men som er et regulært bedrageri af de jævne investorer. Deres tillid til at anstændige forhold råder på Nasdaq og bankerne lider i dag voldsomt og markedet risikerer et totalt sammenbrud og hvor kun spillegale spekulanter råder.
  Finanstilsynet og Erhvervsministeriet under Brian Mikkelsen lever IKKE op til det enorme ansvar, det er at sikre mod kursmanipulationer dvs. reelle bedragerier af investorerne. – DETTE ER EN RENLIVET SKANDALE –
  Denne svindel har nu stået på takket være de algoritmestyrede robothandlers introduktion på markedet og er i dag altdominerende.

  Indførelse af en statslig lovmæssig tvangsafgift på forskellige udvalgte typer af handler er tvingende nødvendig, hvis anstændige forhold igen skal råde på markedet.

  Et effektivt middel mod den nuværende utilladelige, dybt kriminelle tilstand på Nasdaq-børsen ville være indførelse af en statslig tvangsafgift på nogle få kroner af hver handel. – Men så ville vi se vilde protester, skrig og skrål fra finansindustriens side – dvs. bankerne og bl.a. de store internationale hedge-fonde. En sådan afgift ville ikke ramme de alm. investorer andet end med rene pebernødder, men ville hårdt ramme de, der lever af denne svindel dvs. storaktørerne indenfor finansindustrien.

  Til I mediefolk/medier herunder Berlinske Business og Børsen, hvis I anser Jer for at være hæderlige mennesker: – Se at komme i gang med at afdække omfanget af den fiktive robothandel mellem finansaktørernes interne depoter – og dermed bekæmpe århundredets største finanssvindel – den største finansskandale nogensinde i Nasdaq-børsens historie og være med til at genoprette tilliden hos investorerne til markedet og børsen.
  Hele vort livsvigtige erhvervslivs trivsel er afhængig af at ordentlig moral og gennemsigtighed råder på Børsmarkedet, men som det fungerer i dag, er det den reneste mest vanvittige forretning for storbedragerene – storbankerne, og et af midlerne dertil, den af EU skandaløst tilladte anonymisering af de store udenlandske bankers handler og deres kursmanipulationer.

 3. Enig. De store fisk æder de små. De etablerede banker fraråder investering i cryptovaluta , som de siger styres af kriminelle.

  Måske for at beholde pengene i den verden, hvor deres egen kriminalitet bestemmer alt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *